Nieuwsbericht 01/12/2017

De ‘live’ cursussen Paardenvoeding van ANIVADO staan weer voor de deur! Begin nu nog met de online Basiscursus Paardenvoeding en sluit aan bij de ‘live’ cursussen die gegeven worden in het voorjaar van 2018.

ANIVADO(.nl) geeft u de mogelijkheid om online en op eigen tempo de basisprincipes van de paardenvoeding eigen te maken. Met de online Basiscursus Paardenvoeding leert u deze basisprincipes aan de hand van de verteringsfysiologie en het natuurlijk opnamegedrag van het paard. Daarnaast leert u werken met het CVB Voedernormen boekje voor Paarden en leert u eenvoudige rantsoenberekeningen maken en rantsoenevaluaties uitvoeren m.b.v. een online rantsoenberekeningsprogramma. 

De cursus wordt gegeven op mbo-4 niveau en heeft zowel een praktische als theoretische insteek. Deze cursus is ontwikkeld door dr. ing. David van Doorn MSc, wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van de paardenvoeding met ruim 10 jaar werkervaring in de paardenvoedingsindustrie. De Basiscursus Paardenvoeding wordt aangeboden i.s.m. met Aeres Training Centre Barneveld. Na het volgen van de online basiscursus op www.anivado.nl kunt u in het voorjaar van 2018 gelijk doorstromen naar een aantal verdiepende ‘live’ cursussen (hbo-niveau). 

Zo vindt op zaterdag 3 februari 2018 de cursus Paardenvoeding 2 plaats. Tijdens deze cursusdag staat de voeding van het (gezonde) sportpaard centraal. Hierna kunt u kiezen om ook Paardenvoeding 3 en/of Paardenvoeding 4 te volgen. Met deze cursussen leert u meer over de voeding van paarden met specifieke aandoeningen. Meer informatie hierover vindt u op de website van Aeres Training Centre Barneveld.


 


Last modified: Thursday, 7 December 2017, 4:44 PM