(online) Basiscursus Paardenvoeding 1

In deze cursus leert u de basisprincipes van de paardenvoeding op basis van principes van de fysiologie van het maagdarmkanaal en het natuurlijk opnamegedrag van het paard.  Een uitgebreide beschrijving van de inhoud van deze cursus vindt u hier. Daarnaast leert u werken met het Voedernormen boekje voor Paarden. Tevens leert u hoe u zelf een eenvoudige rantsoenberekening en rantsoenevaluatie kunt doen. Deze basiscursus dient u te volgen wanneer u wilt instromen in de cursussen Paardenvoeding (2, 3 en 4) van het Aeres Training Centre Barneveld. Wij willen u erop wijzen dat deze cursus wordt gegeven op MBO-4 niveau zoals hier wordt aangegeven. 

Waarom een online Basiscursus Paardenvoeding?

Door de Basiscursus Paardenvoeding online aan te bieden wordt een gelijke uitgangsbasis gecreëerd waardoor we snel praktisch aan de slag kunnen in de "live" vervolgcursussen, waarvoor ingeschreven dient te worden via het Aeres Training Centre Barneveld (voorheen Cursuscentrum Dierverzorging). Hieronder staat de cursusopzet van de Nederlandstalige cursussen Paardenvoeding bij het Aeres Training Centre weergegeven. Meer informatie hierover vindt u hier.

Wilt u de Basiscursus Paardenvoeding 1 aanschaffen klik dan hier.


De online Basiscursus Paardenvoeding maakt het mogelijk om in je eigen tempo de basiskennis en vaardigheden toe te eigenen en te oefenen. Je kunt dan ook makkelijker een aansluiting met een "Live” vervolgcursus plannen. Je kunt nu praktisch ieder moment met de online basiscursus starten.  Een uitgebreide beschrijving van de verschillende onderdelen van de basiscursus kunt u hier vinden. Afhankelijk van kennis en ervaring zal de online cursus een omvang hebben van ongeveer 20 studiebelastingsuren. 

ANIVADO ontwikkelt zijn cursussen voor gebruik op laptop/PC. Telefoons/tablets zijn vaak niet geschikt voor het maken van oefeningen. Kijk hier voor meer informatie over systeemvereisten om de cursus optimaal te kunnen volgen. 

Last modified: Tuesday, 13 August 2019, 12:07 PM